Interior and renovation office Eurodev – main floor

More space was needed to meet the growing demand from projects. The homely atmosphere and characteristic appearance of the floor was continued to create a unity. The ground floor offered the space to grow.

Interior and renovation office Eurodev – main floor

Assignment

Design and execution, architectural renovation & interior design, layout, floor, walls, ceiling, colors and lighting, custom furniture & accessories for ground floor, eduction lab & first floor.

Starting point
A purchased business building had to be converted into an office with an open, dynamic, friendly, quirky and homely atmosphere with a professional and luxurious appearance. The new EuroDev Center in Almelo was to become a representative office experience, a calling card for customers from all over the world.

The building asked for a drastic renovation so that sufficient daylight would enter. The first phase was the renovation of the floor, the ground floor was rented out temporarily to customers and would only be involved in the process of growth.

Design & realisation

More space was needed to meet the growing demand from projects. The homely atmosphere and characteristic appearance of the floor was continued to create a unity. The ground floor offered the space to grow.

The “corridors and rooms” had to make way for space and light. Creating window openings in the rear facade provides depth and extra daylight. Consulting rooms and call units were located against the wall of the warehouse. Viewing gaps between the rooms, ensuring sight lines and transparency.

Clusters of 2 or 4 tables as workplaces at the side windows, and a “fun room” in the back for consultation or a game of table football. The open manager office provides an overview of the entire space and still offers privacy and tranquility.
Colors, materials and finish are a reflection of the upper floor. Wink at the relationship between the USA and the Netherlands with details in accessories and art.

New situation

The final interior is a game of refined and sturdy materials, light and transparency. The desks, like kitchen tables made of scaffolding wood, offer working with mutual communication and yet sufficient privacy. The dining room gives the coziness of eating together at the large table or in small groups just like in the cafe. There is a connection between the ground floor and the floor because everything is coordinated, and transparency is an important feature of the interior.

For many customers it is always a surprise to find an open, light and green office behind a facade of a normal office building on an industrial estate.

The final result

EuroDev is ready for the future with this new home port, an office that feels like home. The new way of working in the Twente way, with an interior where the identity of the company is visible and tangible.
Mark de Vries, directeur van EuroDev b.v.

Foto impressions

Download projectsheet or request contact

Would you like more information about my services or this project? Do you have a question or suggestion? Feel free to contact me or download this project as a PDF project sheet with accompanying photo impressions.

Downloads

Related blogposts or pages

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *