Interior and renovation office Eurodev – Education Lab

There was a need for a training room and an additional number of call units. The last space of the building was renovated with openings in the wall to the entrance hall to bring back the transparency that is characteristic of the interior in the new space.

Interior and renovation office Eurodev – Education Lab

Assignment

Design and execution, architectural renovation & interior design, layout, floor, walls, ceiling, colors and lighting, custom furniture & accessories for ground floor, education lab & first floor.

Starting point

A purchased business building had to be converted into an office with an open, dynamic, friendly, quirky and homely atmosphere with a professional and luxurious appearance. The new EuroDev Center in Almelo was to become a representative office experience, a calling card for customers from all over the world.

The building asked for a drastic renovation so that sufficient daylight would enter. The first phase was the renovation of the floor, the ground floor was rented out temporarily to customers and would only be involved in the process of growth.

Design and realisation

This time there was a need for a training room that could of course also be used as a meeting room and an additional number of call units. The last space of the building was renovated with openings in the wall to the entrance hall to bring back the transparency that is characteristic of the interior in the new space.

The use of the same materials in the floor, ceiling and walls ensures that the space matches the existing. 2 call units are made against the wall of the warehouse and a very large oval wooden table offers space for education and training.

New situation

The final interior is a game of refined and sturdy materials, light and transparency. The desks, like kitchen tables made of scaffolding wood, offer working with mutual communication and yet sufficient privacy. The dining room gives the coziness of eating together at the large table or in small groups just like in the cafe. There is a connection between the ground floor and the floor because everything is coordinated, and transparency is an important feature of the interior.

For many customers it is always a surprise to find an open, light and green office behind a facade of a normal office building on an industrial estate.

The final result

EuroDev is ready for the future with this new home port, an office that feels like home. The new way of working in the Twente way, with an interior where the identity of the company is visible and tangible.
Mark de Vries, directeur van EuroDev b.v.

Foto impressions

Download projectsheet or request contact

Would you like more information about my services or this project? Do you have a question or suggestion? Feel free to contact me or download this project as a PDF project sheet with accompanying photo impressions.

Downloads

Related blogposts or pages

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *